W.A.L.L. – Aart Strootman

05 augustus 2020

Componist en gitarist Aart Strootman.

De Nederlandse componist, instrumentenbouwer en gitarist Aart Strootman heeft er zijn beroep van gemaakt om zoveel mogelijk muren te slechten, zowel tussen muziekgenres als artistieke disciplines.

Als winnaar van de prestigieuze Gaudeamus Award 2017 kreeg Strootman meteen een mooie compositieopdracht cadeau. In zijn gloednieuwe W.A.L.L. verwerkt Strootman zijn gedachten over de muren in ons leven en de wereld. Daarvoor schept hij een nieuw muziekinstrumentarium dat hij zelf bouwt. Microtonale buisklokken, gitaren en glazen marimba’s trekken ongehoorde, ondoordringbare geluidsmuren op. Ze zijn zo vormgegeven dat ze behalve als live instrumentarium ook dienen als projectievlakken waarop abstracte beelden worden geprojecteerd.

Strootmans première wordt uitgevoerd door het eigenzinnige trio Temko, waar Strootman ook deel van uit maakt. Het drietal beweegt zich vrij tussen gecomponeerde muziek, minimal, ambient, progrock en improvisatie. De bezetting is voor dit concert uitgebreid met leden van Slagwerk Den Haag en de gitaristen Wiek Hijmans en Pete Harden.

Live opgenomen tijdens Gaudeamus Muziekweek 2019 in TivoliVredenburg, Utrecht.

Muziek247 heeft je nodig