Borusan Quartet: Hasan Uçarsu – String Quartet No. 2 ‘The Untold’

17 april 2020

Uitvoering van het Strijkkwartet van Hasan Uçarsu door het Borusan Quartet tijdens de String Quartet Biennale Amsterdam 2020.

Het Borusan Quartet is in 2005 opgericht onder leiding van Maestro Gürer Aykal. Hun repertoire omvat een breed scala aan werken uit de klassieke periode tot de moderne tijd, met bijzondere nadruk op het werk van Turkse componisten. Naast hun reguliere optredens in het Süreyya Opera House in Kadıköy, Istanbul, trekt het Borusan Quartet een druk programma met concerten over de hele wereld. Ze spelen op instrumenten van onschatbare waarde, zoals een Lorenzo Storioni-viool uit 1776, een Ferdinando Gagliano-viool uit 1785, een Stefano Conia-altviool uit 2008 en een Petrus Guarneri-violoncel uit 1740.

Hasan Uçarsu (1965) studeerde compositie bij Cengiz Tanç in zijn geboorteplaats aan de Mimar Sinan Üniversitesi. Vervolgens promoveerde hij aan de University of Pennsylvania onder George Crumb en Richard Wernick. Tegenwoordig doceert hij als compositieprofessor aan de Mimar Sinan Üniversitesi. In 2007 was hij gastcomponist en professor aan de Universiteit van Memphis. Zijn werken worden uitgevoerd in Europa en de Verenigde Staten en er zijn verschillende cd’s uitgebracht door internationale labels. Inclusief muziek van Hasan Uçarsu ook gehoord op Yo Yo Mas “Silk Road Project”. Uçarsu schrijft koorwerken en instrumentale muziek voor kamer- en orkestensembles. Zijn muziek is vaak geïnspireerd op Turkse folklore en klassieke muziek uit Turkije, die hij vanuit het perspectief van vandaag veelzijdig belicht.
In dit concert de uitvoering van zijn String Quartet No. 2 ‘The Untold’

Lees meer Lees minder
Muziek247 heeft je nodig