Borusan Quartet: Ulvi Cemal Erkin

20 april 2020

Uitvoering van het Strijkkwartet van Ulvi Cemal Erkin door het Borusan Quartet tijdens de String Quartet Biennale Amsterdam 2020.

Het Borusan Quartet is in 2005 opgericht onder leiding van Maestro Gürer Aykal. Hun repertoire omvat een breed scala aan werken uit de klassieke periode tot de moderne tijd, met bijzondere nadruk op het werk van Turkse componisten. Naast hun reguliere optredens in het Süreyya Opera House in Kadıköy, Istanbul, trekt het Borusan Quartet een druk programma met concerten over de hele wereld. Ze spelen op instrumenten van onschatbare waarde, zoals een Lorenzo Storioni-viool uit 1776, een Ferdinando Gagliano-viool uit 1785, een Stefano Conia-altviool uit 2008 en een Petrus Guarneri-violoncel uit 1740.

Ulvi Cemal Erkin  was een lid van de pioniersgroep van symfonische componisten in Turkije, geboren in de periode 1904–1910, genaamd The Turkish Five. Ze onderscheiden zich door het gebruik van Turkse volksmuziek en modale elementen in een geheel westerse symfonische stijl.
In de uitvoering de stukken 3. Mvt Andante en 4. Mvt Allegro Quasi Improvisatione. 

Lees meer Lees minder
Muziek247 heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: