Stravinsky in miniatuur

23 mei 2022

Igor Stravinsky (1882 – 1971) – L’histoire du soldat, W41 (1919)

I Marche du Soldat

II Le violon du Soldat

III Petit concert

IV Tango-Valse-Rag

V Danse du Diable

Femke van den Bergh (klarinet), Yuri Shundyak (viool), Peter Sluijs (piano)

 

 

Igor Stravinsky (1882 – 1971) – Le Sacre du Printemps (1913)

Première partie: l’Adoration de la terre

I Introduction

II Les Augures printaniers – Danse des adolescentes

III Jeu du rapt

VI Rondes printanières

V Jeux des cités rivales

VI Cortège du Sage – Adoration de la terre – Le Sage

VII Danse de la terre

Seconde partie: Le Sacrifice

I Introduction

II Cercles mystérieux des adolescentes

III Glorification de l’élue

IV Évocation des ancêtres

V Rituel des ancêtres

VI Danse sacrale de l’élue

Paul Komen (piano), Nata Tsvereli (piano)

 

 

Femke van den Bergh

Femke van den Bergh (1998) is vierdejaars bachelor student aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij volgt klarinetlessen bij Rick Huls en basklarinetlessen bij Erik van Deuren. Eerder volgde zij lessen bij Celeste Zewald aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht.

Klassiek klarinet of experimentele muziek, Aus Licht of kindervoorstellingen, Balkan of jazz, het is haar allemaal even lief. Zij is altijd in voor het ontdekken van nieuwe muzikale aspecten, waarbij de directe samenwerking met componisten en mede-musici een pluspunt is, om echt in het diepe te duiken en samen de grenzen van het instrument op te zoeken.

 

Yuri Shundyak

Yuri is geboren in Odessa, Oekraïne. Sinds 2002 woont hij in Nederland en op zijn zesde begon hij met vioollessen bij Alla Kim op de Academie Muzikaal Talent van harpiste Erika Waardenburg. Yuri heeft op de Kathedrale Koorschool Utrecht en op Utrechts Stedelijk Gymnasium gezeten. In 2017 vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Sint Petersburg bij de Russische violist Mikhail Gantwarg.

 

Peter Sluijs

Peter studeerde bij Midori Conneman en Henk Ekkel. Vanaf 2013 heeft hij aan het Utrechts Conservatorium bij Henry Kelder gestudeerd en hier zowel zijn Bachelor als Master of Music behaald. Verder muzikale vorming vond plaats door deelname aan verschillende edities van de muziekfestivals Musik Zentral van pianist Martyn van den Hoek in Bad Aussee (Oostenrijk) en het Peter de Grote Festival in Groningen. Hier heeft hij lessen en masterclasses bij verschillende gerenommeerde musici kunnen volgen.

 

Paul Komen

Paul studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn en in New York bij György Sándor. Hij trad op in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington. Paul maakte tournees met het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen. Paul Komen is verbonden als hoofdvakdocent piano en docent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium en is artistiek leider van het Peter de Grote Festival.

 

Nata Tsvereli

Nata Tsvereli studeerde aan het Tbilisi State Conservatory bij Nodar Gabunia. In de zomer van 1998 was zij prijswinnares op het Peter de Grote Festival in Groningen. In december van hetzelfde jaar maakte zij haar debuut met het beroemde Philharmonisch Orkest van St. Petersburg. Nata is actief als soliste en kamermusicus. Ze vormt een pianoduo met Paul Komen en is als hoofdvakdocente verbonden aan het Prins Claus Conservatorium.

Muziek247 heeft je nodig