Night

20 oktober 2020

‘Night’ is een nummer van het nieuwe project ‘There’ van Nina Rompa, Gijs Idema en Mo van der Does. Het ensemble speelt kleurrijke, dromerige kamermuziek in een opvallende bezetting. Ruimtelijk en harmonieus, maar ook dissonant en stormachtig vormen de klanken van de drie instrumenten samen één.

Hun eigen composities zijn geworteld in de jazz, maar bevatten invloeden uit moderne en klassieke muziek.

‘’Prachtige muziek, melancholiek, helder en overtuigend. Heel sterk begeleid door Gijs Idema en Mo van der Does. De stem van Nina is gelaagd en warm, en heeft tegelijkertijd een ontroerende lichtheid en helderheid. Iets van de diepte van eeuwen terug, maar helemaal van nu’’ — Mijke Loeven, Directeur BIMHUIS Amsterdam.

Voorafgaand aan de opnames van ‘There’ studeerden de drie op de jazz-afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Na vele jaren als duo zochten Nina Rompa en Gijs Idema een extra kleur voor hun muziek. De klank van Mo van der Does op klarinet bleek een mooie aanvulling te zijn. Voor hun debuutalbum zochten ze naar een verhaal, een kleur. Iets om te vertellen van begin tot eind. Het leverde stukken op die soms doorzichtig, soms ondoorzichtig met elkaar verbonden zijn.

Lees meer Lees minder
Muziek247 heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: