Juilliard String Quartet: Henri Dutilleux en Wolfgang Amadeus Mozart

29 juli 2020

De uitvoering van ‘Ainsi la nuit’ van het Henri Dutilleux en het Strijkkwartet nr. 17, KV 458 ‘Jagd Quartett’ van Wolfgang Amadeus Mozart door het Juilliard String Quartet is opgenomen tijdens de String Quartet Biennale Amsterdam.

Henri Dutilleux schreef ‘Ainsi la nuit’ in 1977 voor het Juilliard String Quartet.  Het werd een moderne klassieker en al snel werd het werk uitgevoerd door heel veel  andere kwartetten.

Het strijkkwartet nr. 17 in Bes majeur, K. 458 van Wolfgang Amadeus Mozart is het vierde van de kwartetten gewijd aan Haydn. Het werd voltooid in 1784 en kreeg de bijnaam het ‘Jagd Quartett’

Het Juilliard String Quartet (JSQ) werd opgericht in 1946 en geprezen als “het belangrijkste Amerikaanse kwartet in de geschiedenis”. Het ensemble put een diepe betrokkenheid uit de klassiekers, terwijl het ook de missie heeft om nieuwe werken te programmeren. Daarmee brengt het Quartet een levendige combinatie van bekende en ook gedurfde strijkkwartetten. Elke uitvoering van het Juilliard String Quartet is een unieke ervaring, die een totale toewijding en een onophoudelijke nieuwsgierigheid van de vier leden samenbrengt in fantastische uitvoeringen. Het Juilliard String Quartet was te gast tijdens de laatste editie van de String Quartet Biennale in Amsterdam.

Bekijk alle registraties van de String Quartet Biennnale

Muziek247 heeft je nodig